Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2011 19:30 - Къде се губят мечтите ?
Автор: sharllote Категория: Други   
Прочетен: 681 Коментари: 0 Гласове:
1



Всички сме чували историята за Атлантида  -  легендарен остров (архипелаг или дори континент) , както и древна  култура , чието съществуване и местоположение все още не може да бъде определено. И до ден днешен не е установено,дали в действителност е съществувала,и ако да,как е изчезнала ?

Така е и с мечтите ... След години порастваш ... за миг,или за секунда си спомняш за себе си „преди” и дори не можеш да осъзнаеш , това желание наистина ли е било твоя мечта ? Времето минава . Отношенията ни с хората се задълбочават , или пък остават повърхностни , околните ни гледат , но никога няма да разберат за съществуването на тези мечти.Също както никога няма да разберем със сигурност за Атлантида . Но дори да не знаем за нея , и дали , и как е изчезнала , то изчезването на мечтите си , можем да определим веднага . Те са били или много глупави , или детски , или пък са безвъзвратен резултат от провал , от време , години , или наша вина . А понякога просто решаваме , че е най – добре да останем трезви , за да премисляме нещата ясно .

Въпросът е дали съществените ни мечти и блянове са част от същността ни , и  ако те избледняват , губим ли  и малко от това което сме ? Превръщаме ли се в други хора,или просто ... растем ?  А главният въпрос е  друг – харесваме ли хората в които се превръщаме ? Това е неизбежен процес , и въпреки , че някои казват , че хората не се променят , моето мнение  е , че това не е вярно . Щом света ни се променя , как е възможно и ние да не се променяме ? И логичната връзка в тази ситуация , е че и мечтите ни също се променият . Но аз се надявам да имаме и мечти , които да не избледяват , да имаме цел , и тя да не изчезва както предполагаемата Атлантида ... Защото , ако човек няма поне една цел или мечта , той не е пълноценен .

Също така се надявам да имаме близки около нас , които въпреки това , че се променяме,да ни познават , и ако сме истински късметлии, да ни обичат . А аз съм оптимист и вярвам , че сме късметлии , или ако не... поне съм сигурна , че ще бъдем !

Затова колкото и тъжно да е да изгубиш една истинска , и силно желана мечта , си струва да живеем . Най – малкото за да разберем каква нова може да се роди , и най много за да я осъществим!





Тагове:   мечти,   Атлантида,   Къде,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sharllote
Категория: Други
Прочетен: 15113
Постинги: 4
Коментари: 2
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031